Για το site της έκθεσης της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

thessaloniki.boatfishingshow.gr

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 07-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

02.21.2023

Spearfishing Expo – η έκθεση που συμμετέχουν πάνω από 40 βιοτέχνες που παράγουν προϊόντα υποβρύχιας αλιείας και ελεύθερης κατάδυσης

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Πάνω από 40 βιοτεχνίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας σε είδη υποβρύχιας αλιείας και κατάδυσης με εξαγωγές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Τα Ελληνικά προϊόντα κατάδυσης, βρίσκονται πλέον σε υψηλή εκτίμηση στους λάτρεις των θαλασσίων σπορ, ταξιδεύοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπου υπάρχει θάλασσα, υποβρύχια αλιεία ή ελεύθερη κατάδυση.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες το υποβρύχιο κυνήγι και η ελεύθερη κατάδυση, εξελίχτηκαν σε τεράστιο βαθμό. Δικαίως πλέον σήμερα, θεωρούνται σαν δύο από τα ομορφότερα σπορ στο κόσμο που τα ακολουθούν εκατομμύρια χομπίστες σε όλη την υδρόγειο σφαίρα, απολαμβάνοντας τα είτε ξεχωριστά, είτε συνδυάζοντας τα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία έως το σήμερα, αποτέλεσαν και οι εξελίξεις στο τομέα των προϊόντων που στήριξαν τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ερασιτέχνες και αθλητές.

Σε αυτήν την διαδρομή, οι Έλληνες κατασκευαστές ειδών υποβρύχιας αλιείας και ελεύθερης κατάδυσης, όχι απλά ακολούθησαν ή συμμετείχαν, αλλά κατάφεραν να δημιουργούν συχνά, καινοτομίες ικανές, να ανταγωνιστούν την παγκόσμια αγορά και τα προϊόντα τους να φτάνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Δεν είναι τυχαίο, πως στην Ελλάδα σήμερα, πάνω από 40 βιοτεχνίες κατασκευάζουν:

• Στολές κατάδυσης με εξαιρετικές προδιαγραφές και ιδανικούς συνδυασμούς υλικών νεοπρέν.

• Ψαροτούφεκα με τα πιο σύγχρονα υλικά όπως το ανθρακόνημα και το ξύλο και με δραστικό βεληνεκές ικανό να πλήξει τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους θηρευτές των θαλασσών.

• Λεπίδες (κοινώς πέλιδα ή και βατραχοπέδιλα όπως είναι ευρέως γνωστά) με εξαιρετική σχέση ποιότητος/τιμής/αντοχής, που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε χρήστη, να ανταπεξέλθουν στις πιο δύσκολες απαιτήσεις και να συνεισφέρουν στην βελτίωση των επιδόσεων του.

• Βέργες, ελαστικές ζώνες βαρών και ζώνες πλάτης αξεσουάρ, καινοτόμα προϊόντα και όλα αυτά εξάγονται στο εξωτερικό με μεγάλη εμπορική επιτυχία αποδεικνύοντας εμπράκτως και αναγνωρισμένα το πολύ υψηλό επίπεδο του Ελληνικού κλάδου.

Η αθλητική υποβρύχια αλιεία σε υψηλό επίπεδο

Ας μη ξεχνάμε πως Έλληνες και ξένοι αθλητές υποβρύχιας αλιείας και ελεύθερης κατάδυσης, επιτυγχάνουν σημαντικές νίκες και ξεχωρίζουν παγκοσμίως βουτώντας με ελληνικής κατασκευής προϊόντα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο κλάδο στη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτά, η ελληνική έκθεση για την υποβρύχια αλιεία και την ελεύθερη κατάδυση, η Spearfishing Expo, που πραγματοποιείται μαζί με την Boat & Fishing Show αποτελεί πλέον από τις πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές εκθέσεις του κλάδου και οι εμπορικοί επισκέπτες του εξωτερικού θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με ένα μοναδικό εκθεσιακό χώρο που θα συμπεριλαμβάνει τόσο τους καλύτερους Έλληνες κατασκευαστές, όσο και τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες παγκοσμίως.

Φέτος, στο εμπορικό και ερασιτεχνικό κοινό, ο τομέας του ψαροντούφεκου και της ελεύθερης κατάδυσης θα παρουσιαστεί πιο δυνατός από ποτέ, με την συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών του χώρου. Ταυτόχρονα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μίας πολύ-επίπεδης διοργάνωσης που καλύπτει αποδεδειγμένα όλους τους κλάδους της θαλάσσιας δραστηριότητας, για το σκάφος, το ψάρεμα και το θαλάσσιο τουρισμό.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με πολύ σημαντικά θέματα από τους πιο διακεκριμένους ομιλητές του χώρου, πολλά εκ των οποίων θα ακουστούν για πρώτη φορά!

Μαζί με την έκθεση Boat & Fishing Show το special event SPEARFISHING EXPO

Η έκθεση πραγματοποιείται στο MEC Παιανίας, 9-12 Μαρτίου 2023, σε χώρο 12.500 τμ. με μεγάλο πάρκινγκ 35.000 τμ., με εύκολη πρόσβαση μέσω Αττικής οδού και δωρεάν συγκοινωνία από και προς στάση μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας ώστε να διευκολύνει την προσέγγιση, την άνετη παραμονή των επισκεπτών.

Τέλος, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών, προσκαλείται το διεθνές περιοδικό APNEA PASSION για όλες τις ημέρες και ώρες της έκθεσης, δίνοντας την δυνατότητα να γίνει ένα διεθνές ρεπορτάζ για την έκθεση και δωρεάν παρουσίαση στα προϊόντα των Ελλήνων κατασκευαστών ειδών υποβρύχιας αλιείας και κατάδυσης.

close

HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση της 2ης ναυτικής έκθεσης για τη Βόρεια Ελλάδα, την Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 20 – 22 Οκτωβρίου 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

GOLD SPONSOR

Gold Sponsor


INSURANCE SPONSOR

INSURANCE Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

* Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (ΣΕΜΕΞ), του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

* Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών & Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψήφιων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων/Κατασκευαστών Ειδών Αλιείας και τέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

INTERNATIONAL MEDIA PARTNER

Sponsor