Για το site της έκθεσης της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

thessaloniki.boatfishingshow.gr

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 07-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

02.05.2023

Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών «ΙΑΣΩΝ»

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών «ΙΑΣΩΝ» συμμετέχει στην έκθεση Σκάφος Ψάρεμα – Boat & Fishing Show 2023, 9-12 Μαρτίου, MEC Παιανίας!

Ο ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1989 από μία παρέα φίλων με μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος και τα ταξίδια.

Σήμερα ο ΙΑΣΩΝ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες φίλων φουσκωτών σκαφών με μεγάλη δραστηριότητα τόσο μέσα στη θάλασσα όσο και στο εντευκτήριο της.

Η ιστορία της Λέσχης

Η λέσχη φουσκωτών σκαφών ‘ΙΑΣΩΝ’ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1989 και επανδρώθηκε με ανθρώπους, που τρέφουν ιδιαίτερες ευαισθησίες για την φύση και το θαλάσσιο στοιχείο ειδικότερα.

Στην πολύχρονη πορεία δράσης, τα μελή της λέσχης μας έχουν διοργανώσει η λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκδηλώσεις οικολογικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, που δίκαια έχουν χαρακτηριστεί πρωτοποριακές και έχουν επανειλημμένα απασχολήσει όλα τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε: Την δοκιμή των νέας τεχνολογίας – τότε – Optimax κινητήρων της Mercury, συνολικής απόστασης 1.100 μιλίων και διάρκειας 8 ημερών.

Την επίσκεψη με τα φουσκωτά μας στο ακριτικό Αγαθονήσι, τον Μάιο του 1999, όπου έπειτα από συνεννόηση και έγκριση της προσφοράς μας από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, κυματίζει πλέον η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην νησιωτική παραμεθόριο, μεγέθους 40 τ.μ. σε ιστό ύψους 13 μ. Παράλληλα, έπειτα από συνεννόηση με τους φορείς του νησιού, καταγράφηκαν οι κάθε είδους ανάγκες των κατοίκων και καλύφθηκαν στο σύνολο τους με πρωτοβουλίες της λέσχης μας.

Τον ίδιο χρόνο, 10 μέλη μας με τρία φουσκωτά, ταξίδεψαν στη Μάλτα, και 1.300 μίλια, για τη μεγαλύτερη σε απόσταση ναυτική εκδήλωση της λέσχης μας.

Τον Μάιο του 2002, μέλη μας με πέντε φουσκωτά, επισκέφθηκαν τον ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας. Ταξίδεψαν μέχρι τον Τάραντα και σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Καλαβρίας, άνοιξε έπειτα από 450 χρόνια, μικρός ορθόδοξος ναός, ευρισκόμενος στην καρδιά του παλαιού οικιστικό ιστού της πόλης, με λειτουργία στη Χάρη Της ανήμερα τον 15αύγουστο. Μεταφέραμε και παραδώσαμε εκλεκτές αγιογραφίες, ενώ περιοδεύσαμε οδικά και τη μείζονα περιοχή της Magna Grecia.

Τον Ιούλιο του 2007, διοργανώθηκαν οικογενειακές διακοπές για τα μέλη μας στην Κροατία. Τέσσερα σκάφη της λέσχης μας, πέρασαν δέκα αξέχαστες ημέρες και επισκέφθηκαν πολλά αξιοθέατα με πλεύση και μικρή οδική μεταφορά.

Το 2008, 12 σκάφη της λέσχης μας, επισκεφθήκαμε το Αϊβαλή, την Πέργαμο, τα Μοσχονήσια. Έναν τόπο αμιγώς ελληνικό, με 30.000 κατοίκους τότε, με ερείπια του ελληνισμού και σπουδαίο τουριστικό προορισμό σήμερα

Το 2013, δύο σκάφη με πλήρωμα επτά μελών, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Χωρισμένοι σε ομάδες, παραβρεθήκαμε στον Αγιασμό των υδάτων, τόσο στο Βόσπορο, όσο και στα Μοσχονήσια, ζώντας αξέχαστες στιγμές, μαζί με τον εκεί ελληνισμό.

Στην Έκθεση θα ενημερώσουν το κοινό για τη δραστηριότητα της λέσχης, τα ταξίδια με φουσκωτό σκάφος αλλά και για την πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών στην Αλόννησο.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

GOLD SPONSOR

Gold Sponsor


INSURANCE SPONSOR

INSURANCE Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

* Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (ΣΕΜΕΞ), του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

* Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών & Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψήφιων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων/Κατασκευαστών Ειδών Αλιείας και τέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

INTERNATIONAL MEDIA PARTNER

Sponsor