Για το site της έκθεσης της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

thessaloniki.boatfishingshow.gr

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 13-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

02.13.2020

KZ HANDMADE LURES

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Η Κυπριακή εταιρία παραγωγής χειροποίητων τεχνητών δολωμάτων KZ LURES συμμετέχει στην έκθεση Ψάρεμα Σκάφος – Boat & Fishing Show 2020, 8 – 10 Μαΐου, Helexpo Maroussi!

Ο εμπνευστής και κατασκευαστής των τεχνητών δολωμάτων KZ LURES, Κωνσταντίνος Κέζος παρουσιάζει για πρώτη φορά τα τεχνητά δολώματα στο Ελληνικό κοινό. Ξεκίνησε την κατασκευή χειροποίητων δολωμάτων πριν από 4 χρόνια , με στόχο και σκοπό να κατασκευάσει ένα τεχνητό επιφάνειας αποκλειστικά με την δική του πινελιά έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στον ψαρά του spinnin να έχει ένα τεχνητό με καινοτομίες και το κυριότερο να μπορεί ο καθένας να καταφέρει μοναδικές πλεύσεις ανάλογα με την εμπειρία και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Μετά  από χρόνια ψαρευτικής εμπειρίας και πολλά πειράματα και δοκιμές, το πρώτο τεχνητό της εταιρίας με το όνομα BR200 έφτασε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το τεχνητό αυτό σχεδιάστηκε με βάση την μίμηση ενός από τους συχνότερους στόχους των μεγάλων θηρευτών της Μεσογείου τον μικρό λούτσο (Barracuda). Στοχεύοντας τα μεγάλα μαγιάτικα τις λίτσες τα γοφάρια, συναγρίδες, ζαργάνες, τούνες, παλαμίδες  ακόμη και τους ίδιους τους λούτσους αφού όλοι γνωρίζουμε της καβαλιστικές τους όρεξεις. Το BR200 ως σκελετό έχει ενιαίο περαστό ανοξείδωτο σύρμα 1.3mm 316 γράδα που είναι από τα πιο ανθεκτικά στην αγορά για να είναι ικανό να ανταπεξέλθει ακόμη και στους πιο επίμονους και δυνατούς θηρευτές.

Το σώμα του τεχνητού (200mm) είναι κατασκευασμένο με υγρή πολυουρεθάνη, είναι ζυγισμένο με πίσω βάρος έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη βολή ακόμη και σε κόντρα άνεμο, με συνολικό βάρος στα 35gr κολάει στο νερό για να μας δίνει την δυνατότητα να το δουλεύουμε ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και τέλος τα 3 στρώματα από εποξικό βερνίκι το κάνουν ακόμη πιο δυνατό και ανθεκτικό στα δαγκώματα και τα χτυπήματα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Weight :35gr  | Length :200mm  | Action : Floating

Τεχνική και Εξοπλισμός

Εύχρηστο σε πλήθος συνθηκών καθώς με ένα ημίσκληρο καλάμι (Regular Fast)  με δράση κορυφής μπορεί και αρχάριος να το χειριστεί δίνοντας του ζωή και πετυχαίνοντας με άνεση μεγάλες βολές. Προτείνεται καλάμι με action max 60gr. από 2,70m. μέχρι και 3.30m είναι υπέρ αρκετό, Μηχανισμός  6/1 τουλάχιστον με ανάκτηση περίπου 1m, Νήμα από 0,16mm μέχρι 0,28mm και παράμαλλο από 0,32mm μέχρι 0.60mm.

Το τεχνητό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις (4) διαφορετικές πλεύσεις, η αποκωδικοποίηση του τεχνητού απαιτεί χρόνο αντιστρόφως ανάλογο από την εμπειρία του χρήστη σε ανάλογης κατηγορίας τεχνητά.

1) WTD (walk the dog): Με το καλάμι στις 0 μοίρες στο μέγιστο της απόστασης και max στις 30 όταν η απόσταση μικραίνει, με συντονισμένες κινήσεις τύπου twitch μας δίνει ένα εύκολο και ξεκούραστο wtd παρά το μέγεθος του και όλα αυτά σε όλες τις ταχύτητες ανάκτησης (Μέτριο , αργό, γρήγορο).

2) S-Curve: Με την πολύ αργή βύθιση και το μεγαλύτερο πίσω μέρος του τεχνητού μέσα στο νερό με το μπροστά να προεξέχει μπορούμε εύκολα με ένα ελαφρύ κτύπημα στο καλάμι προς τα κάτω και το κλασικό σύρσιμο σε συνδυασμό με τον γρήγορο μηχανισμό μας και τις απαραίτητες παύσεις για να βρει ισορροπία να κάνουμε το τεχνητό να βυθιστεί ελάχιστα και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα την λεγόμενη πλεύση S-Curve όπου το τεχνητό σχηματίζει ένα τεράστιο S ελάχιστα κάτω από την επιφάνεια με κατάληξη το τεχνητό να ανεβαίνει αργά στην Επιφάνια με την μύτη του προς τα πάνω .

3) Under water walk the dog action: Με το καλάμι στις -90 μοίρες το νήμα παράλληλα της επιφάνειας με συντονισμένα twitch το τεχνητό αυτό κάνει την διαφορά από όλους τους προκατόχους του στην κατηγορία. Είναι ίσως το σημείο υπεροχής που μπορεί να το αναδείξει περαιτέρω – ακόμα και στο εξωτερικό – για το ψάρεμα του τόνου.

4) Skipping action: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική αλλά είναι αποτελεσματικό στις απαιτήσεις υψηλών ταχυτήτων με το καλάμι στις 60 μοίρες έως 90 με γρήγορο retrieve σκίζει το νερό σαν το κυνηγημένο λουτσάκο ή ζαργάνα που την κυνηγάνε. Πολύ αποτελεσματικό για κυνηγούς όπως λαμπούκες και λίτσες που αρέσκονται σε τέτοιου είδους κυνήγια.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια παλέτα διαφορετικών κινήσεων σε μια μόλις βολή αφού το KZ-BR200 έχει την ιδιότητα μέσα σε απόσταση μιας κανονικής βολής να δόση στον χειριστή του την δυνατότητα να αλλάξει πανεύκολα κινήσεις έτσι ώστε να σχηματίσει ένα μοτίβο διαφορετικών πλεύσεων που στα ματιά του θηρευτή να παριστάνει την συμπεριφορά ενός θηράματος που από χάλαρο και ανυποψίαστο μετατρέπετε σε νευρικό και κυνηγημένο. Έτσι καθώς βλέπεις ένα αρπακτικό να σε ακολουθεί διστακτικό στην WTD πλεύση μπαίνοντας στο νερό με το S-curve η με Under water WTD και ερχόμενος στο βάθος παρακολούθησης αυξάνεις τις πιθανότητες για strike. To ίδιο μπορεί να γίνει με όλα τα αρπακτικά που τα συναντάς διστακτικά σε wtd action!

Τα τεχνητά διατίθενται σε 7 βασικούς χρωματισμούς τον κλασικό λούτσο(Barracuda), Blue, Green, Black back Sardine, White Pearl, Red Head καθώς έχουμε την διαβατότητα και για την επιλογή διαφορετικών χρωματισμών ανάλογα με την προτίμηση του κοινού. Η αξία τους ανέρχεται στα 30 ευρώ.

www.kzlures.com

Βρείτε τα τεχνητά δολώματα της KZ HANDMADE LURES στο περίπτερο D.58!

B&F SHOW 2025
HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση της 2ης ναυτικής έκθεσης για τη Βόρεια Ελλάδα, την Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 17 – 19 Οκτωβρίου 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

SPONSOR

TO BE ANNOUNCED

INSURANCE SPONSOR

INSURANCE Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

TO BE ANNOUNCED

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

TO BE ANNOUNCED

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

TO BE ANNOUNCED

INTERNATIONAL MEDIA PARTNER

TO BE ANNOUNCED