Για το site της έκθεσης της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

thessaloniki.boatfishingshow.gr

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 13-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

03.05.2023

Εξοπλισμός και σκάφη για επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών «Rent a Boat» στην Boat & Fishing Show 2023

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός αυξάνεται, τόσο περισσότερο η ενοικίαση σκαφών αναψυχής γίνεται ένα απαραίτητο τουριστικό προϊόν που δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Έτος νέων ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι το 2023 καθώς «έρχεται με φόρα» από ένα πολύ δυνατό 2022. Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην πρώτη εικοσάδα των χωρών με την καλύτερη απόδοση στα τουριστικά έσοδα του 2022 συγκρινόμενα με το 2019. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO) υπολείπεται μόλις κατά 3% των εσόδων του 2019. Με την επίδοση αυτή η Ελλάδα βρίσκεται στην ενδέκατη θέση  παγκοσμίως και την έκτη συγκρινόμενη με ευρωπαϊκές χώρες.

Τουρισμός: Με φόρα… από το 2022 προς νέα ρεκόρ το 2023


Οι εκμισθώσεις σκαφών συνεχίζουν την ανοδική πορεία

Όλα δείχνουν πως η τάση ενισχύεται, αφού οι διακοπές με σκάφος είναι το νέο trend, από την απλή ενοικίαση μίας βάρκας (μικρού σκάφους αναψυχής) χωρίς δίπλωμα για θαλάσσια περιήγηση, έως και την ενοικίαση ενός μεγαλύτερου σκάφους, με skipper ή χωρίς για μία ή περισσότερες ημέρες.

Όποια και να είναι η χρήση του σκάφους, είτε για βόλτα και μπάνιο σε κοντινές παραλίες, είτε για πολυήμερα πιο μακρινά ταξίδια (island hopping) και ναυτικό τουρισμό, το κόστος είναι προσιτό, και πολλές φορές μικρότερο από το κόστος αγοράς και ιδιοκτησίας ενός σκάφους.

Όσοι έχουν ήδη εταιρία ενοικίασης σκάφους προς αναψυχή ή θέλουν να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση εκμίσθωσης σκαφών, ή θαλασσίων σπορ, μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης ή επιδότησης που παρέχονται, και να επιλέξουν μεταξύ των μεγαλύτερων brand σκαφών καθώς και ελληνικών ναυπηγείων.

Η απαιτητική χρονιά του 2023

Πέρυσι, είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότερες επιχειρήσεις με σκάφη σε παραθαλάσσια μέρη αλλά και νησιά είχαν μία πολλή δυνατή σεζόν, με την ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά. Αυτό συμβαίνει όμως και στις παραδόσεις σκαφών και ναυτικών κινητήρων, με τα ναυπηγεία και τις εισαγωγικές εταιρίες να έχουν κλεισμένες παραδόσεις ακόμα και έως το τέλος του 2023.

Για όποιον λοιπόν θέλει αυτή τη σεζόν να εμπλουτίσει την γκάμα σκαφών, καλείται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατό ώστε να εξασφαλίσει την επένδυση του για τη σεζόν του 2023 και η Boat & Fishing Show 2023 είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Ταυτόχρονα με την Boat & Fishing Show πραγματοποιείται και η Watersports Expo, η εξειδικευμένη έκθεση για τον εξοπλισμό των θαλασσίων σπορ

Για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, η έκθεση σκαφών και watersports BOAT & FISHING SHOW θα αποτελέσει την ευκαιρία να βρουν ετοιμοπαράδοτα σκάφη και εξωλέμβιους κινητήρες, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας, 9 με 12 Μαρτίου.

Η EKO στηρίζει ως χρυσός χορηγός την έκθεση “BOAT & FISHING SHOW 2023”, ενισχύοντας έναν σημαντικό θεσμό του κλάδου των σκαφών και της συνολικής θαλάσσιας δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Boat & Fishing Show 2023 | Sea & Tourism Expo μπορείτε να επισκεφθείτε το site: https://boatfishingshow.gr/

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 9 Μαρτίου 2023 | 15:00 – 21.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαρτίου 2023 | 15:00 – 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μαρτίου 2023 | 10:00 – 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Μαρτίου 2023 | 10:00 – 21.00

ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 6 € 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Λεωφόρος Αθηνών-Λαυρίου 301, 190 02 Παιανία Αττικής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τηλ.: 2109700855

B&F SHOW 2025
HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση της 2ης ναυτικής έκθεσης για τη Βόρεια Ελλάδα, την Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 17 – 19 Οκτωβρίου 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

SPONSOR

TO BE ANNOUNCED

INSURANCE SPONSOR

INSURANCE Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

TO BE ANNOUNCED

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

TO BE ANNOUNCED

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

TO BE ANNOUNCED

INTERNATIONAL MEDIA PARTNER

TO BE ANNOUNCED