Για το site της έκθεσης της Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

thessaloniki.boatfishingshow.gr

MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ 07-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

02.12.2022

Ψάρεμα Hitotsu Tenya by Pregio – Σμαρώ Καλαϊτζή

Cover Icon

BOAT & FISHING SHOW

Ψάρεμα από σκάφος με Hitotsu Tenya
Τεχνική: Hitotsu Tenya | Εισηγητής: Παναγιώτης Φιλόπουλος

*****

Ο Παναγιώτης Φιλόπουλος παρουσιάζει την τεχνική Hitotsu Tenya ή αλλιώς συρτό τένυα με δόλωμα γαρίδα.

To tenya είναι μια πανάρχαια τεχνική, η οποία προέρχεται από τους Ιάπωνες ψαράδες της εποχής εκείνης. Το όλο σκεπτικό ήταν να μπορέσουν να στείλουν στον βυθό μια ολόκληρη γαρίδα, όσο το δυνατόν πιο αργά και χωρίς να πονηρεύουν τα ψάρια.

Με την πάροδο του χρόνου οι Ιάπωνες κατάφεραν να αναβαθμίσουν αυτήν την τεχνική ψαρέματος, επινοώντας το tenya που γνωρίζουμε κι εμείς σήμερα, κάνοντάς το ως ένα κομμάτι “Hitotsu” που σημαίνει “ένα”.

Έδωσαν λοιπόν στο μολύβι αυτό ένα ιδιαίτερο σχήμα, ώστε πέφτοντας προς το βυθό να καθυστερεί την πτώση του όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι και το «μυστικό» αυτής της τεχνικής στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Σαν ανήσυχα μυαλά όμως, οι Ιάπωνες δεν έμειναν εκεί. Πήγαν την τεχνική ένα βήμα παρακάτω με το hitotsu tenya κατασκευάζοντας πλέον τα τεχνητά τους συρόμενα και με εντελώς νέες κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν πια όρια, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να ξεγελάσουν αρκετά μεγάλα ψάρια, πολύ πάνω από αυτό που και ίδιοι πίστευαν.

SILVER SPONSOR: SMARO KALAITZI / PREGIO

___

Ώρα: 17:00 -18:00, Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

close

HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση της 2ης ναυτικής έκθεσης για τη Βόρεια Ελλάδα, την Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 20 – 22 Οκτωβρίου 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε συνέχεια συντονισμένοι με τα νέα της έκθεσης.

GOLD SPONSOR

Gold Sponsor


INSURANCE SPONSOR

INSURANCE Sponsor


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

to be announced

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

* Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης Μικρών Σκαφών (ΣΕΜΕΞ), του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

* Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών & Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψήφιων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων/Κατασκευαστών Ειδών Αλιείας και τέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

INTERNATIONAL MEDIA PARTNER

Sponsor